Uw keukenafvoer is verstopt

Als uw keukenafvoer verstopt is belt u ons!

Verschillende oorzaken van een verstopte keukenafvoer

Vet uit de pan

Vuil van de vaat

Vervuiling in syfon

keukenafvoer syphon

Wat kunt u doen bij een keukenafvoer die is verstopt?

In de keukenafvoer zit vaak een filter. Dit is een groffilter die de grote delen eruit zeeft zodat dit niet in het riool terecht komt. Het is belangrijk dat dit zeefje er ten alle tijden in zit om ervoor te zorgen dat de riolering niet verstopt. Als u dit filter niet gebruikt kan het ervoor zorgen dat uw zwanenhals in uw keukenafvoer sneller verstopt raakt dan dat zou moeten. 

keukenafvoer verstopt
keukenafvoer syphon

Het syphon is vervuild

Het eerste wat je kan doen is bij een verstopte keukenafvoer is je syphon reinigen. Dit kan je doen door de onderkant van het syphon los te draaien (zet hier wel een emmer onder om het water en vervuiling op te vangen zodat het niet in je kastje komt). Zodra je de vervuiling verwijderd hebt, dit kan van alles zijn zoals zeepresten, biologische stukjes zoals eten, plastic etc. dan kan je het syphon weer dicht maken.


Let op : Draai hem goed dicht want anders krijg je misschien lekkage in je kastje.

Vet in de keukenafvoer

Vet in uw afvoer gooien? Dit is een absolute no-go. Als u het vet in de gootsteen gooit en dat is nog vloeibaar dan zorgt de afkoeling van het vet ervoor dat dit aan de binnenzijde van uw afvoer gaat klonteren. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat de diameter van de leiding kleiner en kleiner gaat worden, zodat de afvoer minder en minder wordt totdat er geen afvoer meer is. Is dit het geval? Dan kunt u beter een professional erbij halen om het systeem grondig te laten reinigen.

verstopt afvoer keukenafvoer riool

Oplossingen voor een keukenafvoer die verstopt is

Heet water

Plopper

Doorspuiten

Trekveer

Heeft u van alles geprobeerd om het probleem in uw keukenafvoer op te lossen? Maar komt u er toch niet uit? Wij staan paraat om u te hulp te staan.